Royl Sfeertint 10 2x Alaska White op eiken

Wat zijn de voordelen van een geoliede vloer?

Een geoliede vloer olie geeft de meest natuurlijke uitstraling aan je houten vloer. Olie heeft van zichzelf een mooie mat glanzende uitstraling. En laat dit nou net de uitstraling zijn waar de meeste mensen blij van worden.

Wij werken standaard met olie van het merk Lobasol voorheen bekend als Lecol, van een mooi Duits familiebedrijf. Mocht je een biologische olie willen dan gebruiken we de oliën van Royl, ook al een fijn bedrijf en ook nog eens uit Nederland. Een paar kenmerken van onze oliën zijn:

 • oplosmiddel-vrij, dus geen giftige dampen
 • natuurlijke ingrediënten (lijnolie, ook welk bekend als lijnzaadolie en houtolie (tungolie))
 • één laag volstaat
 • trekt in het hout, eventuele pigmenten trekken mee in het hout
 • anti-slip
 • eenvoudig te onderhouden

Kleuren

Behalve neutrale/transparante olie, kan olie met pigmenten op kleur worden gebracht. Je kunt zo de kleur van je vloer helemaal afstemmen op je smaak, interieur en de sfeer die je graag wil krijgen. De kleuren variëren van wit en andere lichte tinten, via de gele en rode tinten naar donkerbruin tot bijna zwart.

Door het hout eerst te roken kun je nog verdere verdieping van de kleur krijgen. Je vloer krijgt een levendigere uitstraling omdat iedere plank meer of minder reageert op het rookproces.

Geoliede vloer in de keuken

Wij krijgen veel vragen over het onderhoud van een geoliede houten vloer. En dan vooral wanneer de vloer ook in de keuken ligt. We kunnen je geruststellen. Omdat de olie in het hout trekt krijgen vocht, vet en vuil geen kans om snel in het hout te trekken. Zou je een vloer onbehandeld laten dan is iedere tel dat er vocht of vet op je vloer komt er een teveel. Maar met een geoliede vloer vormt de olie een barrière tussen datgene wat je knoeit en het hout. Doekje erover en klaar.

Olie is onze absolute favoriet. Het heeft namelijk alleen maar voordelen:

 • olie dringt diep door in het hout en laat de kleur en structuur van het hout het beste uitkomen;
 • met kleurpigmenten is een breed palet aan natuurlijke kleureffecten te bereiken;
 • olie is eenvoudig en in één keer aan te brengen;
 • onze oliën bevatten geen oplosmiddelen;
 • het onderhoud is eenvoudig. Als je van een doorleefde eiken vloer houdt, hoef je zelfs nauwelijks onderhoud te plegen;
 • bij beschadiging en vervuiling is de vloer per plek bij te werken;
 • olie is een natuurvriendelijk product;
 • olie is in vergelijking met andere vloerbehandeling producten relatief goedkoop.
0 1321