Er is veel over houten vloeren te zeggen. Soms lijkt het alsof elke parketzaak een ander verhaal vertelt. Daarom vind je in onze kennisbank over houten vloeren duidelijke en eerlijke informatie. 

Voor de ongeduldige lezer volgt hieronder eerst een korte samenvatting van onze ervaringen. Wil je graag alles weten? Neem er dan even de tijd voor en struin alle onderstaande items door. Er is namelijk een hoop informatie te vinden in onze kennisbank over houten vloeren.

  • Multiplanken zijn super stabiel en daardoor geschikt voor vloerverwarming. De werking van de massief eiken toplaag wordt tegengehouden door een groot aantal lagen kruislings verlijmd berken multiplex. In sommige gevallen vraag een woning of een klant in het bijzonder om massief houten planken. Dit is uiteraard ook een optie.
  • Zwevend leggen is bij een multiplank vaak voldoende. Dit is snelle en goedkopere legwijze. Het contactgeluid is echter hoger dan bij verlijmd. In het geval van vloerverwarming adviseren wij om de planken altijd te verlijmen. Dit om eventuele werking en warmteverlies te voorkomen. Verlijmen is duurder vanwege de hoeveelheid lijm en de extra tijd tijdens het leggen.
  • Olie is een natuurlijk middel en benadrukt het karakter van het hout. Bovendien is het verkrijgbaar in heel veel kleuren en heel onderhoudsvriendelijk. Matte lak geeft het hout daarentegen een onbehandelde en natuurlijke uitstraling. Deze afwerking is vrijwel onderhoudsvrij maar duurder bij aankoop.

Heb je genoeg gelezen en ben je toe aan een bezoek aan onze showroom? Neem dan gerust contact met ons op. Dan plannen we een afspraak zodat we je in alle rust de opties kunnen laten zien.