Over de prijzen

 

Multiplanken en bijmaterialen

Je gaat zelf de houten vloer leggen? In onze prijs is het volgende inbegrepen:

 • De multiplanken.
 • De afwerking van de vloer. Wij werken doorgaans met ROYL olie. Deze, in Nederland gemaakte, lijnzaad olie is van hoge kwaliteit en makkelijk toe te passen en eenvoudig te onderhouden.
 • Bij een zwevende vloer leveren wij een 2 mm dikke alufoam ondervloer. Deze ondervloer blokkeert optrekkend vocht en zorgt ervoor dat de planken stabiel gelegd kunnen worden.
 • Ecologische nadenlijm om de planken onderling te verlijmen.
 • Afdeklatten van massief eiken. Hiermee kan je de vloer rondom afwerken.
 • Transport tot op de stoep. Als wij de vloer voor jou leggen, brengen wij alle materialen voor jou naar binnen.

 

Meerprijzen

Voor de volgende opties gelden meerprijzen:

 • Wil je de vloer door onze ervaren parketteurs laten leggen? De arbeidskosten zijn afhankelijk van het type plank en de legwijze. Informeer hiernaar bij een van onze medewerkers.
 • Bij het verlijmen van vloeren leveren wij een 2K PU lijm. Deze oersterke lijm is perfect voor het verlijmen op zand cement, beton en spaanplaat.
 • Wil je plinten in plaats van afdeklatten? Deze zijn verkrijgbaar vanaf € 8 per m1
 • Roken, borstelen en verouderen gebeurt vooraf in de schaverij. Deze behandelingen zijn verkrijgbaar vanaf € 10,00 per m2

Al onze prijzen zijn inclusief 21% BTW.

leggen vloer

Het leggen van een houten vloer

Een houten vloer leggen is echt geen hogere wiskunde. De handige doe-het-zelver doet dat dus natuurlijk zelf! En het lukt helemaal met onze handige leginstructie.

Maar wij leggen de houten vloer uiteraard ook vakkundig en met liefde voor jou. De arbeidskosten zijn afhankelijk van het type plank en de legwijze. Neem contact met ons op voor de prijs die past bij jouw vloer. Bij het leggen is het volgende inbegrepen:

 • Plaatsen van de ondervloer of het verlijmen van de vloerdelen aan de ondervloer
 • Leggen en onderling verlijmen van de planken
 • Plaatsen van de afdeklatten, plinten en hoek- en overgangsprofielen
 • Afkorten van maximaal 2 binnendeuren
 • Eventuele andere kleine werkzaamheden

Wij zorgen er dus voor dat het helemaal in orde komt!

In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat we in overleg van de prijs afwijken. Denk hierbij aan bijzonderheden door zeer oude woningen of afwijkende constructies of bij veel kleine ruimtes. We doen uiteraard alles in overleg met jou.

Over de plinten 


De Moderne plint met hoogte 12 cm is helemaal hip!  (materiaal: MDF, 1x gegrond, 1x gelakt RAL 9010, acrylaatverf).

De eiken afdeklatten krijgen dezelfde oliebehandeling als de vloer. De wit voorgelakte MDF plinten zijn eenvoudig over te schilderen met een rollertje.

We kitten de plinten standaard aan de muur vast, om lelijke schroefgaten te voorkomen. Eventuele kieren bij de overgangen en tegen de wand dien je zelf nog af te kitten. Hetzelfde geldt voor het eventueel overschilderen of wegwerken van kopse kantjes door het afzagen. Wil je kabels weggewerkt hebben, dan raden wij je aan deze al klaar te hebben liggen. Als je na montage kabels wilt kunnen trekken en dergelijke, kunnen we de plinten op je verzoek en tegen meerkosten met schroeven bevestigen.

moderne plint

Selectie

De standaard sortering van onze planken is Rustiek. De bovenkant is scheurvrij. Het karakter van de planken wordt bepaald door opvallende hout- schakeringen, noesten en een levendige structuur. Harde spint en gezonde noesten zijn toegestaan. De noesten moeten vast en gevuld zijn.

Wil je een rustigere vloer of juist levendiger dan kunnen wij deze natuurlijk ook leveren.

schermafbeelding-2016-10-27-om-15-50-20

Luchtvochtigheid

Het is voor de houten vloer (en trouwens ook voor mens, dier en plant) van belang om een luchtvochtigheid van rond de 60% aan te houden. In de winter kan deze, met name als het vriest, snel dalen. In dat geval is het wenselijk om een luchtbevochtiger aan te zetten. Een te lage luchtvochtigheid, vooral als deze beneden de 45% zakt, zal leiden tot uitdroging van de plank. Het gevolg hiervan is dat er scheurtjes in de toplaag en kieren tussen de planken kunnen ontstaan. Dit valt niet onder de garantie.

Je kunt diverse luchtbevochtigers in onze webshop terugvinden.

Bekijk alle luchtbevochtigers in onze webshop!

sf_anton_white_mistwebsite

Een volledig overzicht van alle informatie kun je terug vinden in onze Houtzwagers Product- en Leveringsvoorwaarden (tevens van toepassing op al onze leveringen van vloeren) die je terug kunt vinden op onze downloadpagina.