Over de prijzen


Multiplanken & bijmaterialen

Bij de prijs voor de vloer + bijmaterialen is inbegrepen:

 • de planken zijn fabriek-af geolied: dit verkort de legtijd en de vloer is direct na het leggen te belopen (als de vloer na het leggen wordt geolied, mag deze namelijk 48 uur niet worden belast)
 • bij de planken van 22, 26 en 30 cm breed: een vochtschermfolie om zo optrekkend vocht te blokkeren en 3 mm dikke hardschuim ondervloerplaten met een hoge isolerende waarde (zowel voor warmte als geluid) om de planken stabiel op te plaatsen zodat loopgeluid zo zacht mogelijk is
 • bij de planken van 18 cm breed: een ondervloer van 2 mm alufoam, om de planken stabiel op te plaatsen en om optrekkend vocht te blokkeren
 • ecologische nadenlijm om de planken onderling te verlijmen
 • afdeklatten van massief eiken 5×23 mm

De all-in prijs geldt bij afname van minimaal 25 m2.


Meerkosten

Daarnaast gelden de volgende (optionele)meerprijzen:

 • een zeer compleet onderhoudspakket met daarin een onderhoudsinstructie, twee onderhoudsproducten, een flesje olie, een hygrometer en een Houtzwagers attentie. – € 80,00 per order
 • bezorging tot op de stoep in Nederland – € 85,00 per order
 • ondervloer voor vloerverwarming – € 2,00 per m2
 • ondervloer voor appartementen 10 dB reducerend – € 7,00 per m2
 • plinten in plaats van afdeklatten – vanaf € 3,50 per m2
 • bewerkingen als gerookt, geborsteld of verouderd – vanaf € 6,00 per m2

Alle prijzen zijn inclusief 21% btw.

leggen vloer

Over het leggen 


Een vloer leggen is echt geen hogere wiskunde; de handige doe het zelver doet dat natuurlijk lekker zelf! En al helemaal met onze handige leginstructie en een speciaal samengesteld doe-het-zelf-legset met handige materialen voor bij het leggen.

Maar wij leggen de vloer uiteraard ook met liefde en vakmanschap voor je. We rekenen daarvoor de all-in prijs van €22,50 per m2. Hierbij is het volgende allemaal inbegrepen:

 • plaatsen van de ondervloer
 • leggen en onderling verlijmen van de planken (zwevende legmethode)
 • plaatsen van de afdeklatten, plinten en hoek-/overgangprofielen
 • afkorten van binnendeuren
 • eventueel ander, klein werk

Kortom: we zorgen ervoor dat de vloer helemaal in orde komt!

In uitzonderlijke gevallen, zoals (zeer oude woningen met) bijzondere constructies of bij veel kleine ruimtes, is het mogelijk dat we in overleg van de all-in prijs afwijken.

Over de plinten 


Je kunt kiezen tussen massief eiken plinten en wit voorgelakte plinten (materiaal: MDF, 1x gegrond, 1x gelakt RAL 9010, acrylaatverf). Tip: helemaal hip is de Moderne plint met hoogte 12 cm!

De eiken afdeklatten en eiken plinten krijgen dezelfde oliebehandeling als de vloer. De wit voorgelakte MDF plinten zijn eenvoudig over te schilderen met een rollertje.

We kitten de plinten standaard aan de muur vast, om lelijke schroefgaten te voorkomen. Eventuele kieren bij de overgangen en tegen de wand dien je zelf nog af te kitten. Hetzelfde geldt voor het eventueel overschilderen of wegwerken van kopse kantjes door het afzagen. Wil je kabels weggewerkt hebben, dan raden wij je aan deze al klaar te hebben liggen. Als je na montage kabels wilt kunnen trekken en dergelijke, kunnen we de plinten op je verzoek en tegen meerkosten met schroeven bevestigen.

De prijs van de plinten is afhankelijk van het gekozen type. Bijvoorbeeld: voor onze meest gekozen MDF plint ‘Modern’ van 90 x 15 mm betaal je €3,80 extra per m2. Deze prijs geldt alleen in combinatie met de all-in prijs.

moderne plint

Selectie

De standaard sortering van onze planken is Rustiek. De bovenkant is scheurvrij. Het karakter van de planken wordt bepaald door opvallende hout- schakeringen, noesten en een levendige structuur. Harde spint en gezonde noesten zijn toegestaan. De noesten moeten vast en gevuld zijn.

Wil je een rustigere vloer of juist levendiger dan kunnen wij deze natuurlijk ook leveren.

schermafbeelding-2016-10-27-om-15-50-20

Luchtvochtigheid

Het is voor de houten vloer (en trouwens ook voor mens, dier en plant) van belang om een luchtvochtigheid van rond de 60% aan te houden. In de winter kan deze, met name als het vriest, snel dalen. In dat geval is het wenselijk om een luchtbevochtiger aan te zetten. Een te lage luchtvochtigheid, vooral als deze beneden de 45% zakt, zal leiden tot uitdroging van de plank. Het gevolg hiervan is dat er scheurtjes in de toplaag en kieren tussen de planken kunnen ontstaan. Dit valt niet onder de garantie.

De Houtzwagers zijn dealer van het merk StadlerForm. We kunnen er kort over zijn: de kwaliteit en het design van StadlerForm producten is super! Je kunt deze luchtbevochtigers in onze webshop terugvinden.

Bekijk de StadlerForm luchtbevochtigers in onze webshop!

sf_anton_white_mistwebsite

Een volledig overzicht van alle informatie kun je terug vinden in onze Houtzwagers Product- en Leveringsvoorwaarden (tevens van toepassing op al onze leveringen van vloeren) die je terug kunt vinden op onze downloadpagina.