CBW-ERKEND

Om je als klant optimale zekerheid te geven, zijn we CBW-erkend. Dat betekent dat je bij ons veilig een vloer kan kopen, dankzij de drie extra garanties die we als CBW-erkende woonwinkel bieden:

  1. Veilig aanbetalen
  2. Extra garantie
  3. Onpartijdige klachtenafhandeling

Op al onze overeenkomsten zijn de Algemene Voorwaarden van de CBW van toepassing. Deze zijn in samenwerking met de Consumentenbond opgesteld en kun je hier downloaden.

Meer informatie hierover kun je lezen op www.cbw-erkend.nl.

cbw-erkend-logo-los

DUURZAAMHEID: ONZE PRODUCTEN

De eiken toplagen van onze planken komen uit Duitsland of Frankrijk en het is een feit van algemene bekendheid dat de bossen in Duitsland en Frankrijk goed worden beheerd. Desondanks zijn onze planken PEFC-gecertificeerd. Het hout wordt in een Nederlands familiebedrijf tot planken geschaafd. Zie voor meer informatie onze vloerenpagina.

PEFC, Programme for the Endorsment of Forest Certification, is een wereldwijde non-profit, non-gouvernementele organisatie ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een goede manier worden beheerd.

Het verschil tussen het PEFC en het bij consumenten beter bekende FSC is dat bij FSC het sociale aspect is sterker aanwezig is en PEFC is in het leven geroepen als een pan-Europees boscertificaat op initiatief van de Europese bosbouwsector.

Onze vloeren leverancier heeft een gesloten recyclingsysteem. Al het houten afval, wat nu eenmaal hoort bij een productiebedrijf, wordt in een grote kachel verbrand en middels een ingenieus leidingsysteem verwarmen zij daar hun complete complex mee en draaien er ook een aantal droogkamers op.

Ten slotte behandelen we de planken met 100% natuurlijke olie en zelfs onze nadenlijm is ecologisch. Ook zijn onze ondervloeren zo ‘groen’ mogelijk.

groen-promotioneel-label-pefc30-01-01-met-kader-632x1024

DUURZAAMHEID: ONZE BEDRIJFSVOERING

Als het gaat om duurzaamheid met betrekking tot de bedrijfsvoering wordt vaak over maatschappelijk verantwoord ondernemen gesproken. Kort gezegd komt maatschappelijk verantwoord ondernemen er op neer dat bij alle bedrijfsbeslissingen niet alleen het effect op de winst telt, maar dat ook de gevolgen voor mensen binnen en buiten het bedrijf en het milieu een zwaarwegende rol spelen.

De Houtzwagers ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde manier. Zo laten we alle materialen rechtstreeks vanaf de houtschaverij naar je toebrengen, wat transport en opslag (met alle CO2 uitstoot van dien) scheelt.