Wij zijn Bart en Gerrit, houtgekken en zwagers.

Verbonden door onze passie voor hout. En door onze zus/vrouw Anika natuurlijk. Van onze passie hebben we ons werk gemaakt: we verkopen eerlijke houten vloeren en traprenovaties.

Onze missie: Eerlijke vloeren en traprenovaties

Over houten vloeren geven we je allereerst een eerlijk verhaal; er wordt tenslotte al genoeg onzin over houten vloeren verteld en met allerlei termen gegooid.

Als je ons verhaal inderdaad goed vindt en met ons in zee gaat, leveren we je duurzame kwaliteit voor een goede prijs. We zijn CBW-erkend.

Foto Houtzwagers

De personen achter de Houtzwagers

Wie zijn wij? Een korte introductie volgt hieronder. Wil je ons hele verhaal lezen? Die staat daaronder.

Gerrit
Gerrit

De man van de vormgeving, design en uitvoering. Klust in zijn vrije tijd aan zijn huis en gaat graag op stap met zijn mooie Ellis. Nog even en een mini-Gerrit dient zich aan…Waarschijnlijk wordt deze kleine wurm net zo talentvol als zijn pa.

Bart
Bart

De man van de inhoud en de ideeën. Werkt in zijn vrije tijd het liefst aan het restaureren van zijn oude houten boot. Wil daarna misschien wel een ‘tiny house’ bouwen. Timmert soms ook op Anika los bij Krav Maga.

Anika
Anika

De vraagbaak, spin in het web en duizendpoot. Vecht graag terug tegen Bart tijdens een les Krav Maga of loopt een rondje hard. Probeert er tussendoor nog voor zoon te zijn. Heeft een zwak voor Viognier en Netflix-series. Het liefst gecombineerd.

Het begon ergens in het najaar van 2010. We zaten als zwagers bij elkaar en hadden het over onze gedroomde plannen en wensen voor de toekomst.

De aanleiding

Gerrit: “Ik had al een tijd een retailopleiding achter de rug. Jammer genoeg werd ik helemaal niet gelukkig van mijn werk. Ik besloot dat deze richting echt niet bij me paste en ben toen nog een opleiding industrieel productontwerp gaan doen. Een gouden greep, want hier kon ik mijn creativiteit helemaal in kwijt! Vooral het ontwerpen en maken van meubels vond ik heel erg leuk om te doen. Het was ook in die tijd dat ik, om naast mijn opleiding wat bij te verdienen, Bart ging helpen bij het leggen van vloeren.”

 

Bart intussen, zat rond die tijd een beetje te balen. Hij werkte in de consultancy nadat hij zijn rechtenstudie had afgerond. Maar hij raakte daar na een paar jaar wel op uitgekeken. In zijn vrije tijd legde hij wel eens een vloer bij vrienden of kennissen. Gewoon omdat hij het leuk vond. Wat hij verdiende gebruikte hij om weer een mooi nieuw stuk gereedschap aan te schaffen. Het liefs van Festool natuurlijk…

Bart: “Ik raakte besmet met het ‘vloergevoel’ toen ik lang geleden, tijdens mijn studie, een bevriende parketteur hielp bij het leggen van een eiken vloer. Voor mij was het de combinatie van de robuuste schoonheid van het eikenhout en het creëren van iets tastbaar moois op een kale, betonnen vloer dat de vonk deed overslaan.

Snel hierna kreeg ik een weekendbaantje bij een vloerenbedrijf in Harderwijk. Een leuke tijd waarin ik veel heb geleerd en veel heb verkocht!”

Het plan

Het, inmiddels samen, leggen voor vrienden en kennissen groeide gestaag. En omdat dat zo lekker ging bedachten we dat het natuurlijk helemaal geweldig zou zijn om samen een onderneming te starten. Eentje die onze no-nonsens houding combineert met eerlijke verkoop en goede service. En ja, Bart had ook nog wel een wens, opgedaan door zijn periode als vloerenverkoper:

 

Bart: “Wat mij opviel was dat in de vloerenzaak waar ik werkte erg veel keus was. Zoveel, dat klanten vaak door de bomen het bos niet meer zagen. Het was vooral lastig te kiezen omdat veel producten wel op elkaar leken, maar dan toch net een beetje verschillend waren. Type plank, herkomst, kwaliteit, enzovoorts. Dat wilde ik anders doen: een uitgekiend assortiment waarbij wij de voorselectie hebben gemaakt.”

 

Gerrit zou dan de vloeren gaan leggen, af en toe geholpen door Bart die voorlopig zijn baan als consultant nog aan wilde houden. Gerrit wilde daarnaast ook meubels maken. Tafels, kasten en keukens. En omdat zijn hart ook harder ging kloppen bij het zien van een mooi stuk hout moesten deze het liefst ook van hout zijn.

 

“Houtzwagers” bleek toen natuurlijk de perfecte naam voor onze onderneming!

Nu een heel aantal jaar verder, worden we nog steeds warm van een stuk hout, liefst eiken… Letterlijk ook, we stoken graag samen een fikkie in de achtertuin. Van restjes hout.

De uitvoering

Gerrit heeft intussen zijn draai helemaal gevonden in het maken van meubels en keuken. Hij doet dit nu vooral business-to-business. Soms heeft hij nog een gaatje in zijn volle agenda voor het leggen van een vloertje of plaatsen van traptreden. Dat blijft natuurlijk leuk om te doen.

 

Bart heeft na zijn baan als consultant een nieuwe job gevonden als jurist. Helemaal zijn ding. Maar trappen renoveren en soms een vloer leggen blijft hij er toch bij doen. Het werken met zijn handen en iets moois neerleggen, letterlijk, maakt hem blij.

 

Anika, zus van Gerrit en vrouw van Bart, is de afgelopen jaren meer en meer de spil in het web geworden.

 

“Als je meer wil weten over een houten vloer, dan krijg je met mij te maken. Ik zorg voor de dagelijkse gang van zaken. Van eerste gesprek tot en met het inplannen van de legger. Ik vind het heel leuk om met mensen te praten over hun wensen. Een beetje helpen en bijsturen om zo tot de perfecte vloer te komen. Ja, daar wordt ik wel blij van!

En omdat ik gewoon vanuit huis kan werken, en tussendoor naar de loods rijd, kan ik het allemaal mooi combineren. Zo krijgt onze zoon ook alle aandacht.”

 

We laten onze vloeren tegenwoordig leggen door twee vaste leggers. Net als wij, zijn dit mannen met een no-nonsens instelling. Harry en René hebben heel veel jaren ervaring in het vak. En beiden leggen onze vloeren met groot vakmanschap, veel plezier en oog voor detail. Voor minder doen we het niet!

Kwaliteit en duurzaamheid

Wij hebben kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Lees hier meer over wat doen om dit te waarborgen.

Kijk verder

Ons sponsorproject

Wij gebruiken een deel van onze opbrengst om een kinderdagverblijf in Zuid-Afrika te steunen. We vertellen je er graag over.

Kijk verder

Downloads

Onze leginstructie, onderhoudswijzer en andere handige documenten kun je hier downloaden.

Kijk verder