De Houtzwagers: houtgekken en zwagers.

Verbonden door hun passie voor hout. Uit die passie is een missie geboren: Eerlijke vloeren en traprenovaties.

Onze missie: eerlijke vloeren en traprenovaties

Over houten vloeren geven we je allereerst een eerlijk verhaal; er wordt tenslotte al genoeg onzin over houten vloeren verteld en met allerlei termen gegooid.

Als je ons verhaal inderdaad goed vindt en met ons in zee gaat, leveren we je duurzame kwaliteit voor een goede prijs. We zijn CBW-erkend.

Ons verhaal

Het begon ergens in het najaar van 2010. Zwagers Bart en Gerrit zaten bij elkaar en hadden het over gedroomde plannen en wensen voor de toekomst.

 

Gerrit had een retailopleiding achter de rug, maar werd niet gelukkig van zijn werk. Hij besloot iets heel anders te gaan doen; een opleiding industrieel productontwerp. Een gouden greep, want daar kon hij zijn creativiteit helemaal in kwijt. Vooral het ontwerpen en maken van meubels vond hij heel erg leuk om te doen. Het was ook in die tijd dat hij, om naast zijn opleiding wat bij te verdienen, Bart ging helpen bij het leggen van vloeren.

 

Bart zat rond die tijd een beetje te balen. Hij werkte in de consultancy, nadat hij zijn rechtenstudie had afgerond. Maar hij raakte daar na een paar jaar wel op uitgekeken.

In zijn vrije tijd legde hij wel eens een vloer bij vrienden of kennissen. Gewoon omdat hij het leuk vond. Het vloerenleggen had hij tijdens zijn studie geleerd van een bevriende parketteur en deed later ervaring op als verkoopmedewerker bij een parketwinkel.

 

Bart en Gerrit wilden het anders doen. Geen parketzaak waar je wordt overdonderd door allerlei soorten vloeren, maar een simpel concept met een goed verhaal, dat past bij de no-nonsense houding van de zwagers.

 

En zo ontstond het bedrijf Houtzwagers. Bart deed de website en de verkoop en Gerrit legde de vloeren; een gouden samenwerking.

De jaren door werd Gerrit steeds drukker met het maken van meubels, keukens en interieurbouw. Hij had nog maar af en toe een gaatje in zijn agenda om een vloer te leggen. Ook Bart werd steeds drukker in zijn werk als jurist. Gelukkig sprong de verbindende factor, Anika, in om de boel in goede banen te leiden, met behulp van de vaste leggers Harry en René.

 

In 2018 worden de zwagers nog steeds warm van een stuk hout, liefst eiken… Letterlijk ook, we stoken graag samen een fikkie in de achtertuin. Van restjes hout.

Door allerlei drukke werkzaamheden hadden de zwagers echter geen tijd meer voor het verkopen en leggen van vloeren. Daarom is het bedrijf Houtzwagers overgenomen door vriend Paul, van De Houtfabriek.

 

Ook onder leiding van De Houtfabriek geldt de missie van de zwagers onverkort: eerlijke vloeren en traprenovaties.

Downloads

Onze leginstructie, onderhoudswijzer en andere handige documenten kun je hier downloaden.

Kijk verder

Kwaliteit en duurzaamheid

Wij hebben kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Lees hier meer over wat doen om dit te waarborgen.

Kijk verder